Οι αγορές μέσω Internet είναι μακράν ο πιο βολικός τρόπος για να ψωνίζουμε. Μπορούμε να αγοράσουμε πρακτικά οτιδήποτε χωρίς να χρειάζεται να βγούμε από το σπίτι, να οδηγήσουμε, να παρκάρουμε, και να περιμένουμε στην ουρά για το ταμείο. Δείτε τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να κάνουμε ασφαλείς αγορές μέσω Internet.

Ειδικά αυτές τις ημέρες, μεταξύ 1ης και 7ης Δεκεμβρίου που έχουμε την Eβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, καλό είναι να έχουμε στο νου μας τις παρακάτω συμβουλές, για ευχάριστες, οικονομικές, και πάνω απ’ όλα ασφαλείς αγορές από το Internet.

Η επιλογή του ηλεκτρονικού καταστήματος

Όταν αναζητούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για αγορές μέσω Internet, συνήθως ψάχνουμε αυτό με τη χαμηλότερη τιμή για τα προϊόντα που θέλουμε.

Υπάρχουν όμως μια σειρά από επιπλέον κριτήρια τα οποία είναι θετικό να πληροί μια επιχείρηση, για να την εμπιστευθούμε όσον αφορά μια αγορά στο Internet.

Υπάρχει φυσικό κατάστημα?

Ένα e-shop το οποίο διαθέτει παράλληλα ένα ή περισσότερα φυσικά καταστήματα κερδίζει πόντους όσον αφορά την αξιοπιστία, σε σχέση με ένα e-shop το οποίο υπάρχει μόνο ηλεκτρονικά. Αν έχουμε ήδη ψωνίσει στο Factory Outlet, είναι εύκολο να εμπιστευθούμε το factoryoutlet.gr.

Αν μη τι άλλο, ένα φυσικό κατάστημα δείχνει πως έχει γίνει μια σημαντική επένδυση, ενώ ένα σκέτο e-shop μπορεί να το δημιουργήσει οποιοσδήποτε μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίσης, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την παραγγελία ή κάποιο θέμα με το προϊόν εντός της εγγύησης, είναι σαφώς καλύτερα να έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το κατάστημα, αντί να περιοριστούμε σε μια επικοινωνία τηλεφωνικά ή με e-mail, και να πρέπει να ταχυδρομήσουμε το προϊόν με δικά μας έξοδα.

Τέλος, μια αλυσίδα καταστημάτων είναι πιθανότερο να έχει μεγαλύτερο στοκ και διαθεσιμότητα και για τις αγορές μέσω Internet.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως τα e-shop που δεν υπάρχουν ως φυσικά καταστήματα είναι φύσει αναξιόπιστα.

Στο κάτω-κάτω, ορισμένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, όπως το e-shop.gr, λειτουργούσαν για χρόνια αποκλειστικά για αγορές μέσω Internet, πριν ανοίξουν φυσικά παραρτήματα.

Leave a comment